Juniory čeká nová hokejová sezona 2013/2014 !!

S koncem září přichází nová hokejová sezóna. Po loňském nevydařeném finále a konečném druhém místě v soutěži se bude banda Chrudimských juniorů znovu pokoušet o postup do 1. hokejové ligy.

Nepříliš oblíbená, ale zato nutná – letní příprava, letos probíhala 4x týdně od května do června společně s A týmem mužů pod vedením trenérů Jiřího Poláka a Jiřího Fibigera. Běhání, plavání, skákání na trampolínách, crossfit, nebo výjezdy na kolech v horku i v dešti, to vše byla náplň suché letní přípravy.

Poslední týden prázdnin jsme se dočkali ledu a mohlo začít soustředění. Nechyběl klasický desetiboj, ve kterém proti sobě kluci střetli síly nejen v běhání, ale i v plavání, kdo zvedne víc na benž a dalších.. Perličkou byl výšlap na kolech na rozhlednu Báru. Nabitý program doplnil opět crossfit, skákání na trampolínách, a velmi oblíbený středeční odpočinkový den, kdy se všichni přemístili do Topole a zahráli si zde miniturnaj ve fotbálku, nohejbale a tenise. Na závěr soustředění čekal kluky přátelský zápas s juniory Pardubic. Únava a neúplná souhra byla znát, ovšem prohra 3:5 byla přijatelná.

Přátelské zápasy proti týmům z Královehradecké krajské ligy naše juniorka všechny vyhrála rozdílem třídy – s Novým Bydžovem 12:2 a 13:2 a proti Náchodu, kolébce našeho nového kapitána Ondry Karáska, 11:0. Několik hráčů dostalo dokonce příležitost utkat se na každoročním turnaji mužů Metuje cup.

Právě kapitán Ondra Karásek se s námi podělil o dojmy z letní přípravy..

            „Sešli jsme se ve výborné sestavě, v kabině je to zatím samý vtípek. Odehráli jsme pár přípravných utkání, kde jsme si mohli vyzkoušet herní kombinace a formace, do kterých nás hlavní kouč postavil. Prní zápas nebude jednoduchý, protože jsme dostali hned na úvod našeho hlavního nepřítele Chotěboř, která nám minulou sezónu zkazila šanci o postup do první ligy. My však budeme připraveni vrátit jim naše zklamání a obrátit letos kartu na naši stranu.


Sezóna startuje v pátek 27.září utkáním proti našemu věčnému rivalovi, loňskému přeborníkovi Pardubického kraje – HC Chotěboři od 20:00. Přijďte podpořit naše borce!