JUNIOŘI – PŘEBORNÍK PARDUBICKÉHO KRAJE 2013-2014

Finálová série se štěstím pro svěřence Jiřího Poláka

Chrudimští junioři v play off krajské ligy potvrdili prvenství ze základní skupiny a nyní je čeká kvalifikace o Ligu ČR!

V hokejové krajské lize juniorů (KLJ) zbývalo dořešit pořadí v konečné tabulce na 1. - 4. místě. Již páteční večer rozhodl v Moravské Třebové o tom, komu patří titul přeborníka Pardubického kraje. Stal se jím tým HC Chrudim, který vstoupí do kvalifikace o Ligu ČR.

HC Slovan Moravská Třebová - HC Chrudim 3:4 PP (1:1, 2:1, 0:1 . 0:1). Branky: 1. Slavíček, 30. Maška, 32. Šmeral 13. Koreček (Kopečný), 37. Moravec (Karásek), 49. Haltuch (Moravec, Burkoň) a v prodloužení 65. Fridrich (Haltuch). Po domácím vítězství 2:1 na samostatné nájezdy čekala Chrudimské odveta na ledě Moravské Třebové. Rychlé vyloučení hostí potrestal Slovan úvodním gólem hned v první minutě. Soupeře to ale nepoložilo, neboť ve hře byl od začátku odvetného finále opticky lepší. Na vyrovnání se čekalo do 13. minuty, kdy Koreček stav srovnal.

V prvních deseti minutách druhé třetiny se tlak Chrudimských ještě znásobil, paradoxně z náhodného protiútoku šli domácí do vedení a při dalším vyloučení hostí dokonce zvýšili své vedení na rozdíl dvou gólů 3:1! Po této sprše Chrudimským chvíli trvalo než se opět dostali do svého tempa. Ke korekci došlo ve 37., kdy se při tlaku první lajny prosadil Moravec. Do kabin se odcházelo za stavu 3:2.

Třetí třetina se nesla ve stejném duchu jako většina tohoto zápasu. Chrudimští se snažili prosadit proti dobře organizované obraně Slovanu v čele s vynikajícím gólmanem Peškem. Ke kýženému vyrovnání došlo po pěkné kombinační akci, kdy se Haltuch dostal do ideální střelecké pozice, při které nekompromisní dělovkou vyrovnal na 3:3.

Došlo k prodloužení, ve kterém se dlouho skóre neměnilo. Nakonec ke smůle domácích jim dvě minuty před koncem byl vyloučen hráč a Chrudimští nabídnutou přesilovku čtyř proti třem využili, a to až dvaatřicet vteřin před závěrečným hvizdem. Obránce Fridrich si najel před branku Slovanu a zakončoval do odkryté svatyně 3:4.

Sestava HC Chrudim: Hlavinka (připraven Peřina) Fridrich, Divecký, Burkoň, Kostkan, Kleprlík, Hudec, Pilař, Machač Karásek, O. Polák, Moravec, Koreček, Haltuch, J. Polák, Meier, Tichý, Tomášek, Štěpánek, Kopečný, Brožek.

Po zápase předsedové Slovanu Jiří Kavan a HC Chrudim Miloš Vavřička předali oběma finalistům poháry za druhé resp. první místo v krajské lize juniorů.

Jiří Polák, trenér HC Chrudim: „Odehráli jsme velmi pěknou finálovou sérii s fyzicky vyspělejším soupeřem, který má zažitou dobře organizovanou obrannou hru. Naštěstí to bylo vždy se šťastnějším koncem pro nás. Musím pochválit celý kolektiv za maximální nasazení v obou finálových utkáních a za psychickou odolnost, protože oba zápasy se nevyvíjely vždy v náš prospěch. Mrzí mě zranění v tomto duelu hráčů Štěpánka a Tomáška, což před blížící kvalifikací o Ligu ČR nevěští nic dobrého.

Na závěr bych rád poděkoval rodičům a přítelkyním hráčů, kteří nás do Moravské Třebové doprovázeli. S bubny a v dresech se snažili konkurovat velmi početné návštěvě domácího Slovanu."

JAROMÍR DOLEŽAL