HC LITOMYŠL - HC CHRUDIM 4:2

Po středeční nadílce Skutči na domácím ledě, cestovali Chrudimští na led Litomyšle. Jednalo se tak o druhý těžší zápas v tomto kalendářním roce a i po druhé odcházeli hráči Chrudimi s prázdnou.

Zápas však začali aktivněji a především díky dobrému pohybu si Chrudim vytvořila několik slibných šancí hned v úvodní desetiminutovce. Nejpilnějším střelcem byl jednoznačně Dobiáš, který v první deseti minutách pálil hned třikrát. První pokus zlikvidoval rychlým přesunem od jedné tyče k druhé Kalousek, druhý pokus skončil kotouč těsně vedle a třetí pokus ukryl Kalousek bezpečně do lapačky. Domácí se ke střele dostali až v desáté minutě, když zdálky příklepem vyzkoušel Amenta Šeda. V první třetině se hrál hokej v poměrně slušném tempu a od desáté minuty se střídaly šance na obou stranách. Tu největší měl v 17. minutě Uhlíř, když při přečíslení dva na jednoho pálil k blížší tyči, nicméně Ament skvěle zasáhl. V první třetině gól nepadl a tak se odcházelo do kabin za vyrovnaného stavu.

Stejně jako do první, tak i do druhé třetiny vstoupili hosté aktivněji a ihned si vypracovali dvě slušné příležitosti. V první selhal opět Dobiáš, když dobrou střelou nedokázal překonat Kalouska, při té druhé pálil Holub těsně vedle. V osmé minutě přišel zlom zápasu. Dvořák byl přísně vyloučen za hákování a domácí tak měli možnost přesilové hry. Když o deset sekund později vyhodil Budínský kotouč z vlastní třetiny za plexisklo, měli hráči Litomyšle přesilovou hru hned dvou mužů v poli. Tu využili bleskově, Kosejk dostal nalito a tvrdou střelou pod vyrážečku Amenta otevřel skóre – 1:0 Kosejk. Poté pokračovala přesilová hra pěti proti čtyřem a Litomyšl opět ukázala, že přesilová hra má býti výhodou a ne jako u Chrudimských spíše nevýhodou. Ament se tak zapotil, nicméně nadějné pokusy Dospěla i Pavláka pokryl. Chrudimští druhé oslabení přežili, nicméně nastal razantní zlom v jejich projevu. Iniciativa přešla zcela jasně na hokejky domácích a ty zásobovali Amenta ranami ze všech stran, byli hladovější, aktivnější a zaslouženě tak drželi otěže zápasu ve svých rukách. Jenom díky Amentovi tak hosté drželi šance na body před třetí třetinou.

Ale ani ve třetí třetině nepřišel kýžený tlak. Více se dařilo domácícím, kteří byli na koni a nedávali hostům příliš prostoru. V oslabení sice zahrozil Ježek, nicméně na pozorného Kalouska to nestačilo. Chrudimským se hra nedařila, puky uskakovaly, nedařilo se na buly ani v osobních soubojích. Nikoho tak nemohlo překvapit, když v 47. minutě zvýšil skóre utkání domácí Hynek na 2:0. O čtyři minuty to bylo ještě horší, dobrá kombinace domácích na jejímž konci stál Pavlák – 3:0. Tou dobou asi hostům nevěřil vůbec nikdo a kde koho by překvapilo, kdyby věřili sami hráči. Ti však dokázali, že se nevzdávají a zdálo se, že až třetí gól v síti byl tím potřebným budíčkem. Hra najednou dostala spád, hráči začali lépe bruslit a hru rapidně zjednodušili. To přineslo i snížení, po tlaku v útočné třetině se od modré do puku opřel veterán Langr a ukázal, že ze své síly neztratil vůbec nic – 3:1 Langr.  Když o další tři minuty si na brožkovu nahrávku zpoza branky najel Králíček a snížil na, domácí se začali strachovat o výsledek. Nicméně šanci na body vzal hostům čárový rozhodčí Kleprlík, když se jednodušše přepočítal a poslal hosty do oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě. Chrudim ještě zkusila power play, ale při hře pět na pět bez brankáře akorát inkasovala z hole Šedy.

Nezbývá tak říci, že Litomyšl brala všechny body zaslouženě a chrudimští touto prohrou přišli o první místo v tabulce a pokud zásadně nezmění přístup k utkáním, může je to stát ještě další posun tabulkou směrem dolů. Další utkání se hraje ve středu 14.1. a na led Chrudimi tentokrát přijede lídr – Světlá nad Sázavou.

 

Datum:

11.1.2015

HC Litomyšl

-

HC Chrudim

4

:

2

(0:0, 1:0, 3:2)

 

 

 

 

Branky a asistence:

Kosejk (V. Lustyk), Hynek (Š. Švec, M. Švec), 52. Pavlák (Šeda, R.Ondráček), 60. Šeda – Langr (Cvrček), Králíček

 

 

 

 

Sestava HC Chrudim:

Ament – Králíček, Dobiáš, Dvořák, Novák, Polák, Cvrček, Budínský, Brožek, Zrůst, Plch, Ježek, Langr, Holub, Brychta, Formánek

 

 

 

 

 

Sestava soupeře: