HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ - HC CHRUDIM 7:4

Druhý semifinálový zápas si Chrudimští prohráli hned v úvodu zápasu, kdy se už po třech a půl minutách hry dostal soupeř do trojnásobného vedení!

Hosté vstoupili do utkání laxně a nedodržovali nic z toho, co jim bylo v kabině řečeno. Díky tomu se ofenzivně laděný tým domácích dostával snadno do jasných šancí, které se navíc domácím hráčům dařilo proměňovat. První gól vstřelil Fúzik, jemuž nahrával Fousek už po 89 sekundách! Druhý gól přidal o minutu později Hemský, který trefil přesně pod vyrážečku Amenta, když se o další minutu později trefil Pelán, musel si vzít kouč Fibiger oddechový čas. Toho využil k vystřídání brankářů, do branky se postavil Chalupa. Od té doby se hra Chrudimských rapidně zlepšila avšak recept na Mahdala ne a ne najít a když už ho našel Plch, radost mu zkazil rozhodčí Najman, jenž usoudil, že bylo branky dosaženou rukou, což je přinejmenším zvláštní, vezmeme-li v úvahu, že Plch držel hokejku v obou rukou. Hosté však jasně ukázali, že se nevzdávají a dále tlačili na soupeře.  To však vyústilo v chybu. Jindřich se dostal do úniku a Turčánimu nezbylo než faulovat. Nařízené trestné střílení Jindřich proměnil bekhendovým blafákem a stanovil tak skóre po první třetině na 4:0.

Po první třetině nebylo nikomu z Chrudimských do zpěvu, nicméně hostující hráči dokázali, že se nevzdávají a pustili se do svého soupeře. Střely lítaly na Mahdala doslova ze všech stran a po šesti minutách druhé třetiny vykřesal jiskřičku naděje Ježek, který trefil šibenici Mahdalovy branky. Už o minutu a půl později se trefil z přesilové hry Kišš a rázem bylo o drama postaráno. Špatný výkon Chrudimských byl najednou pryč, a tak se o slovo přihlásili rozhodčí, čároví dvakrát odpískali zakázané uvolnění Chrudimských při jejich oslabení nebo se rozhodli potrestat Kišše za bodyček uprostřed hřiště, který patrně ani jeden z nich neviděl, o Jindřichových hereckých etudách a následném vyloučení Kišše snad raději nepsat. Ani to však nezlomilo hosty, kteří korunovali skvěle odehranou třeinu parádním gólem Zrůsta, který projel celé hřiště a zakončil nad Mahdalovu lapačku – 4:3.

Třetí třetina slibovala perfektní podívanou, když hosté byli v laufu a snažili se o vyrovnání. Do velké šance se hned v úvodu třetího dějství dostal Králíček, ale střídající Nimmerrichter jeho střelu vykopl, když domácí přečkali i další nápor, vzal si slovo opět hlavní arbitr. Dítě si najel na konec kruhu, vystřelil a jeho střela orazítkovala tyč, aniž by se domácí fanoušci za brankou radovali, rozhodčí zapískal a k překvapení všech ukázal gól. Přestože byl na stadionu asi jediný, kdo tak situaci viděl, skóre bylo pět příznivější pro domácí – 5:3. Chrudim však nesundala nohu z plynu a dokonce se o pár minut později podařilo snížit jejímu nejlepšímu hráči Plchovi, který chytrou tečí před brankou opět snížil na rozdíl jediného gólu. Bohužel se však hosté už na nic víc nezmohli a po jedné z chyb inkasovali na 6:4 z hole Hemského. Tentýž hráč završil svůj hattrick minutu před koncem utkání a stanovil tak skóre na konečných 7:4.

Dalo by se říci, že si hosté prohráli zápas sami, když nezachytili první čtyři minuty utkání, ovšem nutno říci, že nebýt dvou, více než sporných rozhodnutí jinak velice kvalitního sudího Najmana, mohly se misky vah naklonit i na opačnou stranu. Chrudimským hráčům nezbývá než hodit utkání za hlavu a pokusit se zvýšit své vedení v sérii na domácím ledě ve středu 18.2. v 18,30, tímto srdečně zveme všechny fanoušky!

 

Datum:

28.1.2015

HC Kohouti Česká Třebová

-

HC Chrudim

7

:

4

(4:0, 0:3, 3:1)

 

 

 

 

 

 

Branky a asistence:

Branky domácí: Fúzik (Fousek, Jindřich), Hemský (Řehák, Vlček), Pelán (Dítě), Jindřich, Janda (Fousek), Hemský (Zadina), Hemský (Krejnus, Vlček)

Branky hosté: Ježek (Novák), Kišš (Dvořák, Dobiáš), Zrůst, Plch (Cvrček)

 

 

 

 

 

 

Sestava HC Chrudim:

Mahdal (Nimmerrichter) – Řehák, Krejnus, Matys, Hemský, Poskočil, Vlček, Fousek, Zadina, Jindřich, Fúzik, Cincibuch, Lesák, Poul, Janda, Popler, Dítě, Zítka

 

 

 

 

 

 

 

Sestava soupeře:

Ament (Chalupa)– Vích, Dobiáš, Dvořák, Novák, Cvrček, Budínský, Langr, Urban, Kišš, Zrůst, Plch, Ondráček, Ježek, Králíček, Seidler, Turčáni