HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ - HC CHRUDIM 5:4 P

Čtvrté utkání mohlo rozhodnout o druhém finalistovi letošního ročníku. Ovšem to by hosté museli k utkání přistoupit jinak. První třetina nabídla vcelku vyrovnaný hokej. Jako první zahrozili domácí v přesilovce, ale Ament kryl jak šanci Vlčka, tak dorážku Fúzika. Do vedení se dostali hosté, když využili svou první přesilovku. Formánek nabil Dobiášovi a ten tvrdou střelou na výrážečku Nimmerrichtera, otevřel skóre – 0:1 Dobiáš (Formánek). Druhá desetiminutovka první třetiny se odehrávala v opatrném tempu s jen ojedinělými útoky na obou stranách, proto není divu, že se do kabin šlo za nejtěsnějšího stavu 0:1 pro hosty.

Do druhé třetiny vstoupili hosté laxně a z toho pramenila dvě vyloučení krátce po sobě. Domácí prokázali kvalitu a přesilovku dvou mužů v poli využili bleskově, když odražený puk zasunul za Amentova záda Janda – 1:1 Janda (Vlček, Dítě). Aby toho nebylo málo už o další minutu později dokázali zužitkovat i druhou přesilovku a to střelou Poula – 2:1 Poul (Vlček, Fúzik). Hosté, zjevně otřeseni rychlým obratem skóre, se jen ztěží dostávali do hry a tempo hry diktovali domácí. Nicméně byli to Chrudimští, kdo se dočkali branky. Ježek vyhrál buly na Zrůsta, který vypálil, puk se otřel o projíždějícího Nováka a bylo rázem srovnáno – 2:2 Novák (Zrůst, Ježek). Ze štastného vyrovnání se však hosté neradovali dlouho. Dítě si počkal na útočné modré na pas Zítky a svůj nájezd bezpečně proměnil 3:2. Zbytek druhé třetiny pokračoval převahou Kohoutů a jen díky Amentovi bylo skóre po dvou třetinách pouze o gól.

Domácí Kohouti, hnáni vlastními fanoušky, měli více ze hry i v první desetiminutovce poslední periody. Svého soupeře přehrávali hlavně díky lepšímu pohybu. V minutě 49. zvyšoval na rozdíl dvou branek Janda a s hosty to vypadalo zle – 4:2 Janda (Dítě). Hra hostí byla stále nemastná neslaná, nicméně po velké chybě domácí obrany jeli hosté pouze na jediného obránce. Novák nahrál Ježkovi, ten křížem na Králíčka, nicméně ten už byl příliš blízko na to, aby dokázal puk zdvihnout přes beton Nimmerrichtera. Avšak od této chvíle se začaly dít věci. Najednou se na domácí hrnul jeden útok za druhým. Přečíslení dvou proti jednomu zakončoval Ježek, ale Nimmerrichter jeho pokus vytěsnil vedle. Pěknou střelou se prezentoval Kišš, ale ani jeho pokus se pro tentokrát nedostal za domácího brankaře. Kišš si však chuť spravil o dvě minuty později, kdy ho našel přihrávkou Plch a hostující kapitán prokázal, že se dvakrát za sebou nemýlí – 4:3 Kišš (Plch). Poté to zkusili hosté v šesti bez brankaře a tento tah se ukázal jako dobrý. Dobiáš našlápl podél hrazení a vyslal nechytatelnou střelu, která prolétla Nimmerrichterovi kolem ramene přímo do šibenice – 4:4, to se po předvedené hře dalo považovat za zázrak.

Nicméně prodloužení patřilo opět domácím, po dvou odehraných minutách našel Krejnus Fúzika a ten nadvakrát propasíroval puk za Amenta – 5:4 Fúzik (Krejnus). Domácí tak urvali důležitou výhru a nutno podotknout, že zaslouženě.

Tato vyrovnaná série tudíž dospěla až do pátého utkání, které se bude konat na chrudimském zimním stadionu 25.2. v 18:30 kde se tak definitivně rozhodne o druhém finalistovi.

 

Datum:

22.2.2015

HC Česká Třebová

-

HC Chrudim

5

:

4pp.

(0:1, 3:1, 1:2, 1:0)

 

 

 

 

 

 

 

Branky a asistence:

Branky domácí: Janda (Vlček, Dítě), Poul (Vlček, Fúzik), Dítě (Zítka), Janda (Dítě), Fúzik (Krejnus)

Branky hosté: Dobiáš (Formánek), Novák (Zrůst, Ježek), Kišš (Plch), Dobiáš (Kišš)

 

 

 

 

 

 

 

Sestava HC Chrudim:

Nimmerrichter – Řehák, Krejnus, Matys, Hemský, Poskočil, Vlček, Fousek, Jindřich, Fúzik, Poul, Janda, Dítě, Zítka, Papadopulos, Zadina

 

 

 

 

 

 

 

 

Sestava soupeře:

Ament – Vích, Polák, Formánek, Dobiáš, Dvořák, Turčáni, Cvrček, Budínský, Novák, Brožek, Langr, Urban, Kišš, Zrůst, Plch, Králíček, Ondráček, Ježek, Seidler