HC HLINSKO - HC CHRUDIM 3:7

Výsledek 3:7 pro Chrudimské může napovídat, že šlo o poměrně snadné utkání, ovšem ať už samotní hráči či fanoušci na stadionu tento omyl zcela jistě vyvrátí.

Výhra se nerodila lehce. První střídání elitní chrudimské formace vypadalo slibně. První útok ihned vlétl do útočného pásma a snažil se o ohrožení domácí branky, nicméně při pokusu o rozjetí dalšího útoku měli obránci spíše hru uklidnit a pohodlně vystřídat, místo toho hosté zachytili rozehrávku a bleskurychlým protiútokem se zásluhou Bureše dostali do vedení. Domácím dodala branka na entuziasmu a sebevědomí, kdežto hostím totéž sebrala, jako by  hráči znervózněli a zdaleka nepředváděli to nejlepší, co umí. Domácí lépe bruslili a dostávali se tak do šancí. Jednu z nich vychytal Ament, když si pohlídal dobrý pokus Šuvary. Na druhé straně tečoval Plch střelu Urbana, ale Veselý si poradil i s následnou dorážkou. Vyrovnání se hosté dočkali v půlce druhé třetiny, když po hlineckém tlaku se na vlastní modré zmocnil puku Ježek, jenž naservíroval puk Králíčkovi a ten s klidem sobě vlastním skóroval – 1:1. Skóre už pro hosty vypadalo lépe, hra však stále postrádala to, co je zdobilo po celou základní část – dobrý pohyb. Hlinečtí byli aktivnější a lépe si počínali i v předbrankovém prostoru, toho využil Vondráček, který dvě minuty před sirénou poslal svůj tým opět do vedení – 2:1. Za tohoto stavu se šlo do kabin.

Hosté určitě nebyli se svou hrou v první třetině spokojeni a určité výhrady museli mít i trenéři, protože od druhé třetiny se  hra jejich svěřenců postupně zlepšovala. První desetiminutovka druhé třetiny byla více boj než hokej. Gólmani na obou stranách si připsali několik důležitých zákroků a ani jeden z nich puk za svá záda ne a ne pustit. V půlce zápasu přišla hra čtyř proti čtyřem, hosté se dostali do mírného tlaku, který umocnil i pátý hráč, který na led skočil po vypršení trestu. Po boji kolem hlinecké branky se dostal k puku Plch a ten prokázal svůj střelecký instinkt, když poslal puk mezi neveselého Veselého betony – 2:2. Tentýž hráč prokázal formu i při další akci hostí. Dobrou práci předvedli Ježek s Králíčkem, dostali puk k Plchovi a ten se opět nemýlil, když střelou do šibenice otočil utkání na 2:3. Vedení ovšem hostům nevydrželo dlouho. Domácí se usadili v pásmu Chrudimských a Hron poté předvedl krásnou individuální akci, když objel branku Amenta a vymetl z ní všechny pavouky – 3:3. Tudíž se i po druhé třetině šlo do kabin za srovnaného stavu.

Třetí třetina začala pro Chrudimské vlastně nejhůř jak mohla. Zrovna když se nadechovali k tlaku, tak nešťastně fauloval Dobiáš. Osobní trest navíc vyfasoval frustrovaný Kišš za nesportovní chování a na ledě vzplanuly vášně. Přesilovku hráli domácí velice dobře, ale na všechny jejich pokusy odpověděl jistý Ament. Postupně si poradil se střelou Vondráčka a Černého. Nejlepší zákrok pak vytáhl proti dobré střele Wasserbauera, když svou mrštnou lapačkou zhatil všechny hlinecké naděje. Hlavně díky němu tedy hosté přestáli oslabení bez újmy, nicméně jejich hra byla hodně rozházená a útoky nastupovali v improvizované sestavě, což bylo na ledě často vidět. Rozhodující gól přišel ve 49. minutě, když si Králíček počínal nejrychleji před Veselým a uklidil puk do klece – 3:4. Poté se domácí sami srazili do kolen, když jejich rozčarování z výsledku dávali najevo fauly a pěstními souboji. Po jednom z nich dostali hosté výhodu přesilovky pěti proti čtyřem, kterou dokonale využil Ježek, tváří v tvář gólmanovi mířil přesně nad lapačku a Chrudimští se tak dostali poprvé v utkání na rozdíl dvou branek. Chvíli poté jel Dobiáš s pukem proti Spalovi, ten ho nešťastně zasáhl do obličeje a svojí nešikovnost nedokázal unést. V jeho hlavě muselo nastat něco strašného. Z hráče, který se celý zápas smál se stala nezvladatelná mlátička jezdící od hráče k hráči a sázející pěsti do obličejů nepřipravených hráčů. Toto hrdinství poslalo domácího veterána do kabin a hosté dostali výhodu přesilové hry pěti proti třem. Další exces převedl Bureš, když rozjetý přes třetinu hřiště vrazil do Kišše stojícího, v souboji, čelem k mantinelu. Vyfasoval rovněž 5+ do konce utkání a ulehčil tak hostujícím zápas v klidu dohrát. Hosté navíc v těchto přesilových hrách přidali dvě branky, jmenovitě Dvořák a svým třetím gólem v utkání Králíček, kteří tak upravili na konečných 3:7.

Dá se říci, že zápas opět potvrdil, že derby nemá favorita a to ani přesto, že se jednalo o souboj prvního s osmým po základní části. Utkání bylo po dlouhou dobu zcela vyrovnaným a až neukázněnost Hlineckých učinila výraznější rozdíl ve výsledku. Třetí utkání série se hraje na chrudimském ledu v neděli  1. února od 18 hodin. Srdečně zveme všechny fanoušky, aby dorazili na zimní stadión a připravili tak pro domácí minimálně tak skvělou atmosféru, jako se jim to povedlo ve dvou posledních utkáních.

 

Datum:

28.1.2015

HC Hlinsko

-

HC Chrudim

3

:

7

(2:1, 1:2, 0:4)

 

 

 

 

 

Branky a asistence:

Branky domácí: Bureš M., Vondráček, Hron

Branky hosté: Králíček 3, Plch 2, Ježek,Dvořák

 

 

 

 

 

Sestava HC Chrudim:

Ament - Vích, Formánek, Dobiáš, Dvořák, Novák, Cvrček, Budinský, Brožek, Langr, Urban, Kišš, Zrůst, Plch, Králíček, Ježek, Švadlenka, Ondráček, Seidler

 

 

 

 

 

 

Sestava soupeře:

Veselý - Hron, Štěpánek, Bureš M., Tulis, Sobotka, Spal, Pazdera, Wasserbauer, Šír, Boguaj, Černý, Vondráček, Zdražil, Havel, Šuvara, Brebera