HC Chrudim - HC Světlá nad Sázavou 11:1 (čtvrtfinále play off)

Po týdnu jsme se opět střetli s mužstvem Světlé nad Sázavou, a utkání skončilo paradoxně stejným výsledkem jako minulou sobotu, naší jasnou výhrou. Tentokrát už se ale nejednalo o základní část, nýbrž o čtvrtfinále play off, do kterého nastupujeme jako jasní favorité.

 

Zápas jsme však nyní nezačali nějakým drtivým náporem, přesto jsme se ve 4. minutě ujali po střele Haltucha vedení. V rozmezí 13. až 15. minuty jsme ale nasázeli soupeři čtyři rychlé branky, donutili vystřídat gólmany v hostující brance a prakticky tím rozhodli o našem vítězství. Poklidný průběh zápasu hodně narušila 19. minuta, v níž po strkanici před světelskou klecí „vystřihl“ náš útočník Bečev hostujícímu gólmanovi hlavičku, po níž ho brankář Janouček přetáhl vyrážečkou přes hlavu. Pro oba v tu chvíli střetnutí skončilo a oběma byla následně sebrána registračka. Nás to může mrzet zejména u Štěpána, protože ten hrál teprve druhé utkání po šestizápasovém trestu a dá se proto očekávat „pořádná kára“. :-(

Tento incident hodně ovlivnil další průběh hry a tak toho ve druhé dvacetiminutovce k vidění příliš nebylo. Padla pouze jediná branka, ve 24. minutě zvýšil na 6:0 nádhernou ranou od modré Kostkan.

V poslední části se už opět začalo hrát, ale také jiskřit od hokejek, a to zejména těch Světelských. Hned čtyři zranění v našem týmu uvedené v zápise jsou toho bohužel důkazem. My sice nevyužili hned dvě přesilovky pěti ku třem, přesto naše vedení pomalu narůstalo a v 56. minutě načepoval Meier soupeři potupnou desítku – 10:0. O minutu později ještě přidal Karásek jedenáctou branku. Dvě minuty před koncem ale ve hře čtyři na čtyři pokazil Chalupovi čisté konto kapitán hostů Jan Nedvěd. Přesto je naše vítězství jednoznačné.

 

V sérii hrané na dvě vítězství tak vedeme 1:0 a v pátek 7.2. můžeme na soupeřově ledě stvrdit postup do semifinále. V něm na nás pravděpodobně bude čekat lepší z dvojice Polička – Litomyšl a zde se zrodilo překvapení, když hosté vyhráli v Poličce první zápas 6:1.

Kdybychom úlohu favorita v pátek nezvládli a prohráli bychom, rozhodující třetí utkání se odehraje hned v sobotu 8.2. od 17 hodin na našem zimním stadiónu. Kdo by však smutnil, že případnou páteční výhrou sérii ukončíme a v sobotu se nebude hrát, tak nemusí. Jelikož je pro nás „zapikaný“ led, máme předběžně domluvený na tento čas přátelák s extraligovou juniorkou Pardubic!

 

HC Chrudim

-

HC Světlá nad Sázavou

11

:

1

(5:0, 1:0, 5:1)

 

Branky a asistence:

Tomášek a Meier 2, Haltuch, O. Polák, Fridrich, Kostkan, Koreček, Tichý, Karásek – Jan Nedvěd

 

 

Sestava HC Chrudim:

Chalupa – Fridrich, Divecký, Burkoň, Kostkan – Moravec, O. Polák, Karásek – Koreček, Haltuch, Tomášek – Bečev, Tichý, Meier.

 

 

 

Sestava soupeře:

Vaněk (15.-19. Janoušek) – Blažek, Šimůnek, Krankus, Jan Nedvěd, Jiří Nedvěd, Doležal, Dušátko, Špinar, Šafařík, Novotný, Rubner, Přibyl.