HC Chrudim - HC Světlá nad Sázavou 11:1 a nedohráno

Poslední kolo základní části přivedlo na náš led poslední celek tabulky (Světlá získala jen 13 bodů), který navíc přijel pouze s deseti hráči v poli. A rozdíl mezi oběma mužstvy byl patrný od prvních vteřin zápasu. Po 170 sekundách hry jsme totiž vedli už 2:0, a když ve 14. minutě upravoval Meier na 5:0, Světlá střídala brankáře. Janouška nahradil Vaněk, ale i ten do první sirény ještě dvakrát kapituloval. Mimochodem šestý gól taktéž z hole Honzy Meiera byl náš jubilejní 200. úspěch v sezóně!!

Vedení 7:0 po první dvacetiminutovce dávalo tušit, že se zrodí rekordní vítězství, opak byl ale pravdou. Po přestávce naši hráči výrazně polevili a dokonce povolili ve 27. minutě soupeři vsítit v přesilovce (vyloučen Bečev) čestný úspěch. I tak ale přišly další branky v síti hostů a jubilejní desátý gól vstřelil ve 39. minutě Tomášek.

Poslední třetina se už pouze dohrávala a jedinou úspěšnou střelu v ní zaznamenal Švadlenka. V čase 48:06 pak přišel u hrazení zákrok Bečeva na hostujícího Doležala (již třetí vyloučení našeho hráče, který hrál první utkání po šestizápasovém trestu!!), po kterém zůstal asistent kapitána hostů ležet zraněn na ledě. Po chvilkovém ošetřování a diskuzích požádali Světelští o ukončení zápasu pro nedostatek hráčů – již dříve se jim zranil i Krankus – a tak zůstal zápas nedohrán. Výsledek do tabulky zůstane s největší pravděpodobností 11:1.

 

Naši junioři tak se ziskem 78 bodů z celkových 84 možných jasně ovládli základní část Krajské ligy a do play off tak pochopitelně vstupují z prvního místa. Ve čtvrtfinále jim bude soupeřem opět celek Světlé nad Sázavou. Hraje se na dva vítězné zápasy a první střetnutí se odehraje v sobotu 1.2.2014 od 17 hodin na našem zimním stadionu. Odveta je na programu v pátek 7.2.2014 na ledě soupeře, případný třetí duel by se uskutečnil hned o den později opět v Chrudimi. Vzájemné zápasy obou soupeřů hovoří jasně v náš prospěch, 4x jasná vítězství: venku 8:2 a 10:4, doma 4:3 a 11:1.

 

HC Chrudim

-

HC Světlá nad Sázavou

11

:

1  a nedohráno

(7:0, 3:1, 1:0)

 

Branky a asistence:

Haltuch 3, Brožek a Meier 2, Tichý, Bečev, Tomášek, Švadlenka – Šafařík.

 

 

Sestava HC Chrudim:

Cvrček – Švadlenka, Kostkan, Pecina, Burkoň, Divecký – Tomášek, Brožek, Karásek – Bečev, Haltuch, Koreček – Fridrich, Tichý, Meier.

 

 

 

Sestava soupeře:

Janoušek (14.-40. Vaněk) – Blažek, Šimůnek, Krankus, Jan Nedvěd, Doležal, Dušátko, Čihák, Špinar, Šafařík, Novotný.