HC Chrudim - HC Litomyšl 11:2

Den před Štědrým večerem se konečně podařilo odehrát 2x odložené utkání soupeřů, kteří se shodou okolností střetli na stejném ledě v pátek v řádném termínu 20. kola. Tehdy skončilo střetnutí 9:0 a také nyní se jednalo o jasnou záležitost lídra Krajské ligy juniorů – týmu HC Chrudim.

Domácí borci nastříleli soupeři 11 krásných branek, které rozdělili takřka rovnoměrně do všech třetin. Nejvíce se na gólové „úrodě“ podílela dvojice útočníků Jan Polák a Luboš Moravec, která si v zápase připsali hattrick. Vyzdvihnout je ale potřeba i Petra Korečka, který nastoupil do zápasu s áčkem na prsou (jako asistent kapitána) a tato funkce mu dala zřejmě zodpovědnost, kterou přetavil v jeden gól a hned čtyři nahrávky! Zajímavostí střetnutí určitě také je, že z jedenácti branek jich plných šest vstřelili ligoví dorostenci.

 

Po třech čtvrtinách základní části tak vedou naši junioři suverénně tabulku Krajské ligy se ziskem 62 bodů, s náskokem propastných 19 bodů na druhou Moravskou Třebovou. Jediný bodík ztratili v Poličce při výhře na nájezdy. Je tedy již téměř stoprocentně jisté, že půjdou do play off z prvního místa, ale jak každý ví, vyřazovací boje jsou úplně jiná soutěž...

 

HC Chrudim

-

HC Litomyšl

11

:

2

(4:1, 3:1, 4:0)

 

Branky a asistence:

Jan Polák a Moravec 3, Meier 2, Machač, Koreček, Havel – Hudec, Hospůdka.

 

 

Sestava HC Chrudim:

Cvrček - Divecký, Kostkan, Kracík, Pecina, Machač, Pilař - Moravec, O. Polák, Tomášek - Meier, Koreček, Havel - Šídlo, J. Polák, Kopečný - Kleprlík, Schweinfurter.

 

 

Sestava soupeře:

Štarman (30. Pakosta) – Sokol, Jirmásek, Hospůdka, Ospald, Chroust, Záleský, Stříteský, Kopecký, Klumpár, Pachl, Hudec, Švec.