HC CHRUDIM - HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ 6:2

První semifinálový zápas mezi Chrudimí a Českou Třebovou dopadl lépe pro Chrudimské, ale nutno říci, že šlo o velice vyrovnané utkání a hlavní rozdíl ve výsledku spravil famózně chytající Ament.

Lepší vstup do utkání si ani domácí nemohli přát. Elitní chrudimský útok na svého soupeře vlétl a po dobré práci Kišše se ocitl Dobiáš tváří v tvář Nimmerrichterovi a poprvé v zápase mu nedal žádnou šanci – 1:0 Dobiáš (Kišš). Brzký gól v třebovské síti dodal domácím sebevědomí, naopak hosty trochu zmrazil, a tak se první půlka úvodního dějství odehrávala převážně před hostující brankou. Po dobrém tlaku druhé formace si od mantinelu vybruslil Polák, který napřáhl k dělovce, nicméně jeho slibnou střelu na poslední chvíli kryl brankář hostujícího týmu. Poté následovala přesilová hra domácích, která přinesla několik střel, nicméně žádná z nich fakticky neohrozila Nimmerrichtera. Na přelomu desáté minuty se do první šance hostí dostal Vlček, když po samostatné akci pálil těsně vedle. Jeho akce však jako by dodala hostům patřičné sebevědomí a ti se začali osmělovat k čím dál většímu počtu útočných akcí. Po jedné z nich se v mezikruží objevil Cincibuch, ale jeho střelu kryl Ament. Stejně jistě si domácí brankář počínal i po dělovce Matyse i následné dorážce Zadiny. Druhou polovinu první třetiny ovládli hosté, domácí jako by se uspokojili s vedením a přenechávali iniciativu na holích Českotřebovských, i přesto se však šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Do druhé třetiny Chrudimští opět vlétli. Tentokrát neskóroval hned první útok, ale až ten třetí. Ježek zatáhl puk po mantinelu, obkroužil branku a naservíroval puk Králíčkovi, ten ještě posunul Novákovi, který tak tak propasíroval kotouč mezi betony Nimmerrichtera – 2:0 Novák (Králíček, Ježek). Přesně o dvě minuty se domácí radovali znovu. Plch skvěle našel svého parťáka z útoku Kišše mezi kruhy a ten prokázal, že disponuje jednou z nejlepších střel v lize, když vymetl pravý růžek nimmerrichterovy banky – 3:0 Kišš (Plch). Tou dobou se hrál hokej na jednu branku. Neuběhly ani dvě minuty a bylo to 4:0. Kišš tentokrát v roli nahrávače našel Dobiáše před brankou a ten pohotově vypálil a podruhé tak vyzrál na hostujícího brankáře – 4:0 Dobiáš (Kišš). Hosté byli ve druhé třetině převážně v útlumu, vědět o sobě dal pouze Dítě, který prověřil Amenta ranou z kruhu a Fousek, který se řítil na branku dokonce úplně sám, ale ani jeden z jeho pokusů se za záda domácí opory nedostal. V minutě 38. ukázal Zrůst, jak může být hokej krásný, zatáhl puk do útočné třetiny, kde hru zasekl, rozhlédl se a poslal milimetrový pas na najíždějícího Králíčka, kterému stačilo pouze nastavit hůl – 5:0 Králíček (Zrůst, Plch). To už domácí poněkud polevili a pozapomněli na Fúzika, který opět najížděl na Amenta sám, nicméně ani on se nedokázal prosadit, i proto se šlo do kabin za stavu 5:0 pro domácí.

Ve třetí třetině už Českotřebovští konečně začali ukazovat co se skrývá v jejich útočném potenciálu. Začali Chrudimské jednoznačně přehrávat, ti naopak začali vytvářet chybu za chybou. Šance střídala šanci, ale Ament nepřipouštěl žádné komplikace. Velmi aktivní byl především útok ve složení Zadina – Jindřich – Fousek, kteří několikrát domácím zavařili, ovšem gólu se nedočkali. Chrudimským se příliš nevedlo držet puk na svých holích, i přesto se ale do šancí dostávali, jednu z nich měl Ježek, který po nahrávce Králíčka střílel do betonu Mahdala, který nastoupil do třetí třetiny místo Nimmerrichtera. Další akce už skončila gólem. Po tlaku prvního útoku, kdy v něm už nastupoval Seidler místo zraněného Dobiáše, se puk vykutálel před Kišše, který pohodlně uklidil do poloprázdné klece – 6:0 Kišš (Plch, Seidler). Utkání se zdálo rozhodnuté, ale Kohouti prokázali, že se bez boje nevzdají, podnikali jeden útok za druhým a Amentovi muselo pomoci i břevno, to po střele Vlčka. Gólu se hosté dočkali až v padesáté minutě. To na sebe vzal všechnu zodpovědnost Dítě, který dobrým pohybem projel dva domácí hráče a pohodlně zakončil - 6:1 Dítě. Po gólu se hosté nepřestávali tlačit před amentovu branku a několikrát zahrozili, domácí brankář musel likvidovat postupně střely Fouska, Lesáka či Jindřicha, ovšem se všemi si bezpečně poradil. Do konce třetiny se hosté stihli prosadit ještě jednou, to když Hemský téměř z nulového úhlu využil přesilovou hru – 6:2 Hemský (Vlček, Lesák). To už však nezbývalo příliš času na větší korekci, a tak první utkání skončilo vítězstvím pro domácí Chrudim. Českotřebovští však ukázali, že jejich útočná síla je obrovská a domácí mohli děkovat skvěle chytajícímu Amentovi. Kaňkou na utkání je zranění Dobiáše, který po krosčeku Fúzika, který přišel po odpískání, musel předčasně do kabin a je velmi nejistý jeho start v dalším utkání. Je třeba říci, že Fúzikova zákeřnost přišla poněkolikáté v utkání, nicméně rozhodčí Kukeně situace s úsměvem přehlížel.

Další utkání se hraje v neděli 15.2. na ledě České Třebové.

 

Datum:

11.2.2015

HC Chrudim

-

HC Kohouti Česká Třebová

6

:

2

(1:0, 4:0, 1:2)

 

 

 

 

 

 

Branky a asistence:

Branky domácí: Dobiáš (Kišš), Novák (Králíček, Ježek), Kišš (Plch), Dobiáš (Kišš), Králíček (Zrůst, Plch), Kišš (Plch, Seidler)

Branky hosté: Dítě, Hemský (Vlček, Lesák)

 

 

 

 

 

 

Sestava HC Chrudim:

Ament – Vích, Polák, Formánek, Dobiáš, Dvořák, Novák, Cvrček, Budínský, Langr, Urban, Kišš, Zrůst, Plch, Ondráček, Ježek, Králíček, Seidler

 

 

 

 

 

 

 

Sestava soupeře:

Nimmerrichter – Řehák, Krejnus, Matys, Hemský, Poskočil, Vlček, Fousek, Zadina, Jindřich, Fúzik, Cincibuch, Lesák, Poul, Janda, Popler, Dítě