HC CHRUDIM - HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ 5:2

Zápas začal podobně jako zápas v České Třebové, když hostující Kohouti na svého soupeře vletěli a vytvořili si několik nebezpečných příležitostí. Nicméně Ament nechal svůj tým ve hře, když dobrými zákroky zneškodnil všechny naskytnuté šance. Zdálo se jako by v chrudimských hlavách bylo stále předchozí utkání a až po několika minutách se hráči do hry dostávali. První slibnou šanci domácích měl Dobiáš, když z těsné blízkosti pálil pouze do Nimmerrichtera. V sedmé minutě zahrozil tvrdou střelou Vlček, ale Ament jeho pokus lapačkou zlikvidoval, poté se hostující opora nechala vyloučit a z následné přesilovky padl první gól utkání. Kišš prokázal, že když je při chuti, tak dokáže dát gól téměř odkudkoli. S pukem v rohu se chvíli rozhlížel, až si všiml nepozornosti Nimmerrichtera, vyzkoušel nahodit puk z velkého úhlu a dokonale trefil mezeru mezi brankářem a tyčí – 1:0 Kišš (Urban). Gól domácím pomohl a hráči se odhodlávali k většímu úsilí před hostující brankou. Při hře čtyři na čtyři si největší šanci vytvořil Cvrček, když sebral kotouč jednomu z obránců, ale tváří v tvář nedokázal prostřelit hostujícího brankaře. První třetina tak skončila 1:0 pro domácí, nicméně nutno podotknout, že hlavně díky dobrému výkonu Amenta.

Do druhé třetiny vstoupili domácí o poznání lépe. Zlepšený pohyb vyústil v sérii šancí. První z nich měl Ježek, ale jeho pokus nebyl dostatečně razantní na to, aby skončil v brance. Neujala se ani šance Plcha po dlouhém obléhání hostující svatyně. Na druhé straně hrozil Fousek a po něm Zadina, avšak Ament zůstával pozorný. Chvíli před polovinou zápasu namazal Plch na modrou Urbanovi a ten propasíroval puk gólmanovi mezi betony – 2:0 Urban (Plch). Druhá třetina patřila domácím, nicméně i Kohouti si vytvářeli šance, jednu z nich měl Hemský, který pálil rovnou z kličky těsně vedle domácí branky. V čtyřiatřicáté minutě přišel nejhezčí moment utkání. První útok se dostal do přečíslení, když puk zavážel domácí kapitán. Dobrý pohybem na sebe natáhl obránce i golmanovu pozornost, načež naservíroval Plchovi do prázdné a domácí mazák už si s pukem věděl rady – 3:0 Plch (Kišš). Čtvrtý gól mohl přidat Králíček, to by mu ovšem musel Novák lépe přihrát při přečíslení dvěma proti jednomu. Ke konci třetiny stihli domácí vytvořit minelu, když za svými zády zapomněli Jandu, ten byl v úniku faulován a následovalo tak trestné střílení. Při něm zvolil zkušený borec bekhendový blafák a Amentovi nedal šanci – 3:1 Janda. Za tohoto stavu se šlo i do kabiny.

Bylo jasné, že domácí si budou dávat pozor především na zadní vrátka, avšak rychlík Plch zahrozil i v útoku, když pěknou střelou prověřil Nimmerrichtera. Pak však následovala dvě oslabení domácích a toho Kohouti dokázali využít Jindřichem – 3:2 Jindřich (Zadina). V době, kdy se zápas lámal, se nechal vyloučit Dítě a následnou přesilovku využil Zrůst, když se po králíčkově střele vykulil puk přímo pod jeho nohy – 4:2 Zrůst (Králíček). Dvougólový náskok vypadal pro domácí slibně, nicméně s ofenzivní silou Kohoutů lze ztratit i tento náskok. Naštěstí však domácí ke zbytku zápasu přistoupili zodpovědně a dokonce si dokázali i vytvořit šance, zejména pak druhý útok, když Cvrček se Seidlerem využili svých rychlých nohou a dostávali se do útoků. Poslední slovo v zápase si vzal Ježek, který při hostující hře bez brankáře mířil od půlky hřiště přesně a stanovil tak skóre na konečných 5:2. Čtvrté utkání se hraje v neděli 22.2. na hřišti České Třebové a Chrudimští už mohou doplnit prvního účastníka finále Světlou nad Sázavou, která vyřadila Choceň hladce 3:0 na zápasy, nicméně ambiciózní Česká Třebová se určitě ještě ničeho nevzdá.

Datum:

18.2.2015

HC Chrudim

-

HC Česká Třebová

5

:

2

(1:0, 2:1, 2:1)

 

 

 

 

 

 

Branky a asistence:

Branky domácí: Kišš (Urban), Urban (Plch), Plch (Kišš), Zrůst (Králíček), Ježek

Branky hosté: Janda, Jindřich (Zadina)

 

 

 

 

 

 

Sestava HC Chrudim:

Ament – Vích, Polák O., Dobiáš, Dvořák, Novák, Turčáni, Cvrček, Budínský, Urban, Kišš, Zrůst, Plch, Ježek, Králíček, Seidler

 

 

 

 

 

 

 

Sestava soupeře:

Nimmerrichter – Řehák, Krejnus, Matys, Hemský, Poskočil, Vlček, Fousek, Zadina, Jindřich, Fúzik, Šťastný, Lesák, Janda, Zítka, Popler, Dítě