HC CHRUDIM - HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ 4:1

Pátý zápas semifinálové série mezi Chrudimí a Českou Třebovou nabídl opět velice vyrovnané utkání, které dopadlo lépe pro domácí a ti se tak mohou těšit na finálovou sérii proti Světlé nad Sázavou.

Utkání začalo svižně, hosté se do svého soupeře pustili z ostra a hned v prvním střídání měl velkou šanci Vlček, nicméně minul Amentovu branku. Na druhé straně zahrozil Seidler, ale ani jeho pokus skóre nezměnil. Poté následovaly dvě přesilové hry za vyhození puku mimo plochu, po jedné na každé straně. Obě přesilovky byly sehrané poměrně dobře a gólmani na obou stranách se tak museli činit. Ament vychytal nebezpečnou střelu Fouska, na druhé straně Kišš tečoval jen těsně nad. Poté se hrál velice vyrovnaný hokej s několika šancemi na obou stranách. V osmnácté minutě dostali domácí výhodu pěti proti třem, ale prosadit se nedokázali, největší šanci měl Budínský, nicméně puk mu na poslední chvíli sjel z čepele. I proto se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá třetina začala lépe pro domácí. Kohouti se sice rychle hrnuli na branku Amenta, nicméně hned za útočnou modrou o puk přišli a toho využil Ježek, když přečíslení třech proti jednomu vyřešil suverénní střelou pod víko – 1:0 Ježek. Domácí se však z gólu neradovali dlouho. O dvě minuty později obrkoužil Zítka Amentovu branku a puk propasíroval skulinou mezi betony – 1:1 Zítka. Zbytek třetiny se odehrával ve slušném tempu, když po většinu času se hrálo v obranné třetině Kohoutů, nicméně ti neustále podnikali nebezpečné protiútoky, jeden z nich zakončoval Zadina, ale i s ním si Ament poradil. V minutě třicáté páté byl vyloučen Lesák a Plch prokázal, proč se o něm mluví jako o hráči s nejlepším přehledem v lize. Na modré čáře krátce zamíchal s pukem, který pak poslal přímo ne hůl Dobiáše, kterému stačilo pouze neuhnout 2:1 Dobiáš (Plch, Kišš). O další dvě minuty si Dobiáš s Plchem role otočili, ale Plch nedokázal překonat rychle se přemístivšího Nimmerrichtera.

Třetí třetina nezačala pro domácí vůbec dobře. Krátce po sobě byli vyloučeni Kišš s Formánkem, avšak ani jedna z přesilových her Třebové nebyla využit, především díky skvěle chytajícímu Amentovi. V polovině poslední třeiny dostali Chrudimští opět výhodu dvou hráčů v poli. Dvakrát při ní nebezpečně střílel Kišš, ale první pokus Nimmerrichter kryl, druhý skončil těsně vedle. Drama tak pokračovalo dál a čekalo se na chybu. Tu udělali hosté, do přečíslení se po dobré práci Dobiáše dostal Plch s Kiššem, Plch opět bezchybně přihrál a kanonýr Kišš už si s pukem věděl rady 3:1 Kišš (Plch, Dobiáš). Když se neujal pokus Fouska, který skončil na tyči domácí svatyně, stačilo už jen pouze napsat tečku za sérií. To si vzal na starosti Formánek, který napřáhl a ostrou ranou pod břevno Nimmerrichterovy branky upravil na konečných 4:1 Formánek (Ježek). Utkání přihlíželo bez mála osm stovek diváků, kteří vytvořili perfektní atmosféru a patří jim za to velký dík!

Domácí se tak mohli naplno radovat z vítězství v sérii, která byla podle očekávání nad míru vyrovnaná a přinesla pohledný ofenzivní hokej z obou stran. Hvězdami nabytý tým z České Třebové tak bude hrát o třetí příčku proti Chocni a Chrudimští si to ve finále rozdají proti obhájci titulu Světlé nad Sázavou. První utkání se hraje v Chrudimi 1. března od 18:00.

 

Datum:

25.2.2015

HC Chrudim

-

HC Česká Třebová

4

:

1

(0:0, 2:1, 2:0)

 

 

 

 

 

 

 

Branky a asistence:

Branky domácí: Ježek, Dobiáš (Plch, Kišš), Kišš (Plch, Dobiáš), Formánek (Ježek)

Branky hosté: Zítka

 

 

 

 

 

 

 

Sestava HC Chrudim:

Ament – Vích, Polák, Formánek, Dobiáš, Dvořák, Turčáni, Cvrček, Budínský, Novák, Brožek, Langr, Urban, Kišš, Zrůst, Plch, Králíček, Ondráček, Ježek, Seidler

 

 

 

 

 

 

 

 

Sestava soupeře:

Nimmerrichter – Řehák, Krejnus, Matys, Hemský, Poskočil, Vlček, Fousek, Jindřich, Fúzik, Poul, Janda, Dítě, Zítka, Papadopulos, Zadina