HC Chrudim - HC ČSOB Pardubice (extraligová juniorka) 1:7

Jelikož jsme „sfoukli“ ve čtvrtfinále play off Světlou nad Sázavou snadno 2:0 na zápasy, měla naše juniorka v sobotu odpoledne volný termín s ledem. A tak vedení týmu operativně zajistilo lukrativního soupeře, přátelský zápas s extraligovou juniorkou Pardubic, vedenou v Chrudimi velmi známou dvojicí trenérů Pavel Rohlík a Marek Zadina. Pojišťovákům se sice v lize moc nedaří a dvě kola před koncem balancují na hraně samotného udržení v soutěži, pro naše hráče však byla konfrontace s „úplně jiným hokejem“ hodně prospěšná. Doufejme jen, že získané zkušenosti zúročí v dalších letošních bojích...

 

Samotný zápas jsme začali aktivně a v 5. minutě měli v krátkém sledu dvě brejkové šance Jan Polák a Karásek, bohužel ani jeden na gólmana Veselého (mimochodem brankáře hokejbalové repre U20) nevyzráli. Hosté se poprvé střelecky prosadili ve 12. minutě, kdy otevřel skóre zápasu Fiala. O dvě minuty později přidal druhý gól Pardubic hráč, který v Chrudimi před třemi lety hrával za dorost – Patrik Poulíček – a s domácími to začalo vypadat bledě. Perníkaři jasně ovládli led a v 19. minutě vstřelili v rozmezí 37 vteřin (!!) další tři branky, čímž de facto ukončili utkání.

Do druhé třetiny totiž stáhli hostující trenéři některé opory, začali pouze na dvě pětky a hra se poměrně vyrovnala. Několik šancí bylo k vidění na obou stranách, branka však v této periodě nepadla.

Zato hned po 12 vteřinách závěrečné dvacetiminutovky zvýšil na 0:6 Petira a ve 47. minutě přidal Chvojka sedmý úspěch hostů. Navíc stejnému hráči nebyl další gól uznán pro kopnutí bruslí... V závěru se naši junioři přece jen vzchopili, jejich snaha o vstřelení alespoň čestného úspěchu byla očividná. A čtyři minuty před koncem se dočkala i ocenění, když Pecina vysunul do brejku dorostence Jana Šklíbu, který švihem upravil na konečných 1:7.

 

Teď se už naši junioři zase musí upnout na boje v play off, již v sobotu začíná semifinále. Soupeřem nám bude Spartak Polička, která otočila nepříznivý vývoj série s Litomyšlí a vyhrála 2:1 na zápasy. Takže 15.2. v 17 hodin všichni hráči v plné zbroji na modré a rodiče a diváci v ochozech!!

 

HC Chrudim

-

HC ČSOB Pardubice (extraligová juniorka)

1

:

7

(0:5, 0:0, 1:2)

 

Branky a asistence:

Šklíba – Poulíček 2, Fiala, Brida, D. Voženílek, Petira, Chvojka

 

 

Sestava HC Chrudim:

Chalupa (33. Hlavinka) – Divecký, Fridrich, Kostkan, Burkoň, Šklíba, Pecina, Machač, Voltner – Karásek, O. Polák, J. Polák – Koreček, Haltuch, Bečev – Tichý, Meier, Tomášek – Kmošek, Kopečný, Dušek

 

 

 

Sestava soupeře:

Veselý (41. Červený) – Štědrý, Petira, Marek Voženílek, Pilný, Schneider, Kysela, Pipek, Daniel Voženílek, Vácha, Zelinger, Poulíček, Bažant, Panna, Chvojka, Fiala, Bureš, Brida.