HC Chrudim - HC Chotěboř 3:5

Do semifinále postupuje Chotěboř

Pro domácí nezačalo dobře, protože přišla dvě vyloučení v krátkém sledu, naštěstí nepotrestaná. Pak se však děly věci. Ve 12. Ludvík po samostatné akci otevřel skóre a po půlminutě šel za katr třetí domácí hráč (Urban). Zkušený soupeř po devíti vteřinách přesilovku využil Váchou 0:2.

V závěru prvního a v úvodu druhého dějství měli dvakrát výhodu Chrudimští, kteří ale skvělého Peška nepřekonali.

Po delší gólové odmlce přišla další branková smršť. Nejprve ve 32. Ondráček (Zrůst) korigoval na 1:2. Čtvrté vyloučení domácí ustáli, ale jen se Formánek vrátil na led, tak ve 34. Eis posunul stav na 1:3. Ve 37. obdržel dvouminutový trest brankář Pešek za zdržování, na trestnou lavici za něj usedl Piskač. Domácí přesilovka byla úspěšná, když ve 38. Novák ve spolupráci s Formánkem a Dobiášem kontroval na 2:3.

V čase 39:17 obdržel Žemlička vyšší trest 5 minut + do konce utkání za zásah do oblasti hlavy. To byla velká motivace Chrudimských, s výsledkem pohnout. Chotěboř se ubránila, ale jen byla kompletní, ve 45. Cvrček ve spolupráci s Holubem stav srovnali na 3:3.

Při posledním vyloučení hostí (v 52. potřetí vyloučený Piskač) si Chrudimští vypracovali šance, ale mušku měli vychýlenou. Diváci viděli vzrušující podívanou, ve které domácí tlačili se snahou rozhodnout tento duel ve svůj prospěch. Zlá 56. minuta jim ale vzala vítr z plachet. Nejprve chotěbořské přečíslení znamenalo Kubátem 3:4 a ještě v téže minutě Eisovu první střelu Ament vyrazil, na dorážku nestačil 3:5.

 

HC Chrudim

-

HC Chotěboř

3

:

5

(0:2, 2:1, 1:2)

 

 

Branky:

Branky domácí:  Ondráček, Novák, Cvrček

Branky hosté: Eis 2, Ludvík, Vácha, Kubát

 

Sestava HC Chrudim:

Ament (Chalupa) - Vích, Zrůst, Budinský, Formánek, Novotný, Turčani, Švadlenka, Dobiáš, Novák, Kišš, Cvrček, Polák, Ondráček, Langr, Dvořák, Brožek, Seidler, Slavík

 

 

Sestava soupeře:

Pešek (Novák)-Ludvík J., Fibikar, Krejčí, Vácha, Heřmanský, Kadlec, Hospodka, Kubát, Eis, Hajšman, Piskač, Činčila, Dvořák, Ludvík T., Žemlička.