HC Chrudim - HC Chotěboř 1:7

V utkání o čtvrté místo po základní části podlehla Chrudim zaslouženě Chotěboři

Chrudim – Pokud chtěli chrudimští začínat čtvrtfinálovou bitvu v domácím prostředí, stačila jim ve vzájemném zápase s Chotěboří remíza. Utkání se domácímu týmu ovšem vůbec nevyvedlo, hostující tým v zápase dominoval a odvezl si cenné tři body, které mu zaručily výhodu domácího prosotředí v úvodním utkání čtvrtfinále.

V první třetině padly oba góly v sedmé minutě. Nejprve přesně zamířil Heřmanský, po deseti vteřinách Kišš po akci s Dobiášem a Novákem stav srovnal. Do 28. minuty gól nepadl, pak však přišel chotěbořský úder: 29. Kubát, 30. Dvořák, 31. Ludvík, 32. Heřmanský z přesilovky 1:5. Dá se říci, že domácí hráli, ale kvalitní soupeř vyučoval z produktivity.

V dalším průběhu se hra přelévala, Chrudimští si nejednou vylámali zuby na skvělém gólmanovi Peškovi. Naopak s chutí hrající soupeř se nespokojil se čtyřgólovým vedením, využil dalších chyb v domácích zadních řadách a po gólech v 51. Hospodky a 58. Heřmanského, který si tak zkompletoval hattrick, odjel domů s nečekaně vysokým vítězstvím 7:1.

Play – off se hraje na tři vítězné zápasy a začíná na ledě Chotěboře v neděli 26. ledna, druhý zápas se hraje ve středu 29. ledna v Chrudimi.  Další utkání je na pořadu opět v neděli 2. února v Chotěboři, případný 4. zápas bude v Chrudimi v úterý 4. února, 5. zápas potom v Chotěboři ve středu 6. února.

 

HC Chrudim

-

HC Chotěboř

1

:

7

(1:1, 0:4, 0:2)

 

 

Branky:

Branky domácí:  Kišš

Branky hosté: Heřmanský 3, Kubát, Dvořák, Ludvík, Hospodka

 

Sestava HC Chrudim:

Ament (31. Chalupa) - Vích, Zrůst, Budinský, Formánek, Urban, Novotný, Turčani, Švadlenka Dobiáš, Novák, Kišš Cvrček, Polák, Holub Langr, Dvořák, Ondráček Brožek, Seidler, Slavík