HC CHOTĚBOŘ - HC CHRUDIM 2:3

K poslednímu zápasu základní části vyjeli hráči Chrudimi za neoblíbeným soupeřem do Chotěboře. Chotěboř už o nic nehrála, neboť šance na postup do Play Off už neexistovala ani teoreticky. Chrudimští by v případě zaváhání mohli ještě skončit na třetím místě. V případě výhry by si zajistili první místo po základní části.

První třetina začala v dobrém tempu s vyrovnanou hrou. Chotěbořští, jako již tradičně, vyrukovali s tvrdou hrou, avšak nutno říct, že v mezích pravidel. Největší šanci první třetiny měl Plch, když mu Kišš nezištně zadovkou přihrál puk mezi nohama obránce. Plch si Peška báječně položil, ale při zakončení mířil až příliš vysoko. Na druhé straně zahrozil Hospodka, avšak Ament dobrou střelu bezpečně kryl. V první třetině se ze všech nejvíce dařilo oběma brankářům, proto není divu, že se do kabin odcházelo za stavu 0:0.

Druhou třetinu začali lépe domácí, a když jim byla nabídnuta přesilová hra, šancí nepohrdli a po hezké kombinaci otevřel Veselý skóre – 1:0 Veselý (Hospodka). Obdržený gól jako by hosty namotivoval, zlepšili pohyb, začali hrát důrazněji a taková hra postupně přinášela ovoce. Jako první se do obrovské šance dostal Polák, který sám mezi kruhy vypálil tvrdě, avšak nedostatečně přesně. Chvíli po něm byl tváří v tvář šikula Ježek, forhendový blafák se mu povedl, nicméně zakončení už bylo horší, neboť poslal puk pouze do boční konstrukce peškovy branky. Chotěboř dvakrát zahrozila z protiútoku, když první akci dva na jednoho nedokázal zakončit Eis, druhou šanci vyrazil ramenem Ament. Poté už se hosté dočkali vyrovnání. Třetí útok hostí zahrozil hned dvakrát. Prvně po pěkné králíkově nabídce nedokázal zakončit Novák, aby si o chvíli později oba role vyměnili a dosáhli tak kýženého cíle. Králíček si počínal zkušeně a vyrovnal na 1:1 Králíček (Novák, Ježek). To bylo z druhé třetiny vše.

Do třetí třetiny šli Chrudimští s cílem urvat vítězství a zajistit si tak první příčku v tabulce. Hra tomu však neodpovídala. Šance byly na obou stranách, ale více jich měli domácí a jen díky Amentovi bylo skóre stále vyrovnané. V 50. minutě vytáhl Ament excelentní zákrok, když svůj pravý beton dokázal bleskově přesunout a zabránit tak jisté brance. Do vedení se o chvíli později dostali hosté, i když dá se říci, že hodně se štěstím. Čuch na góly prokázal kapitán Kišš, když si počkal na puk, který se k němu vymotal od bruslí Váchy a bezpečně zavěsil – 1:2 Kišš (Dobiáš). Od té doby se Chrudimští zatáhli a snažili se výsledek ubránit, to se jim vymstilo v minutě 56. Sérii chyb ve vlastním obraném pásmu trestal Eis. – 2:2 Eis (Hospodka). V té době to vypadalo, že se půjde do prodloužení, ovšem to by nesměl být Králíček při chuti. Gólu opět předcházela chyba obrany, té využili Novák z Formánkem a druhý jmenovaný nádherně naservíroval puk Králíčkovi do prázdné branky a ten tak minutu před koncem rozhodl o konečném skóre. 2:3 – Králíček (Formánek, Novák).  Chotěbořští se ještě v samotném závěru utkání dostali do tlaku, avšak Ament už měl zavřeno. V poslední vteřině vytáhl další fantastický zákrok, když vyrážečkou zblokoval dobrou střelu.

Výhra 2:3 tedy znamená, že chrudimští borci se po dlouhé době stali vítězi základní části a v Play Off vyzvou rivala z Hlinska, které postupuje z osmé příčky. První utkání začíná na chrudimském ledě v neděli  25.1.2015 od 18 hodin.

 

HC Chotěboř – HC Chrudim 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Góly domácí: Veselý (Hospodka), Eis (Hospodka)

Góly hosté: Králíček  (Novák, Ježek, Kišš (Dobiáš), Králíček (Formánek, Novák)

 

HC Chotěboř: Pešek - Eis, Ludvík, Veselý, Kadlec, Mašek, Adamec, Piskač, Hospodka, Hajšman, Dvořák, Vlček, Vácha, Žemlička, Jambor.

HC Chrudim: Ament - Vích, Polák, Formánek, Dobiáš, Ježek, Novák, Holub, Cvrček, Budinský, Brychta, Brožek, Langr, Urban, Kišš, Zrůst, Plch, Králíček.