3.ČTVRTFINÁLE: HC Chrudim - HC Pardubice 4:2



Rozhodující zápas zvládla lépe Chrudim a může se těšit na semifinále

Chrudim - Po výhře v Pardubicích zbýval Chrudimi jediný krok k tomu, aby se dostala mezi nejlepší čtyři týmy Krajské ligy. Chrudimští hokejisté tuto situaci zvládli a v následujícím semifinále vyzvou soupeře z Moravské Třebové.

První zákrok si připsal Ament, který kryl nebezpečnou střelu z hole Krejnuse. Vzápětí brankář Truhlář byl pozorný před snahou Jiřího Poláka, jenž mínil zasunout kotouč k jeho tyči. V začínající třetí minutě šel Plch po přihrávce Formánka sám na branku Pardubic, a přestože byl faulován, dokázal poslat touš pod víko 1:0. V šesté minutě Pardubičtí ač v oslabení, dokázali stav srovnat. Jindřich přihrál najíždějícímu Martinu Šejbovi 1:1. Následovaly dvě šance domácích, když Bartoníček trefil boční oblouk hostující svatyně a Formánek od modré mířil „jen" do tyče! Až v 17. přišla šance domácím. To Novák našel Plcha, jenž z první nechal Truhláře opět vyniknout. O minutu později velmi aktivní Bartoníček dobře zamířil, ale gólman stačil puk na poslední chvíli zachránit před sklouznutím za brankovou čáru! Nakonec před sirénou Polák v přečíslení 2 na 1 posunul kotouč na Holuba, ale toho opět vychytal Truhlář!

Ve 24. Králíček přesným pasem našel Bartoníčka 2:1. Ve 29. měla „Závodka" výhodu první přesilovky, kterou přerušilo vyloučení Havrdy jenž fauloval Dobiáše. Pokračovalo se ve hře čtyři proti čtyřem. Ve 32. Králíček vysunul na zteč Bartoníčka, jenž z úniku zvýšil na 3:1. Při druhé početní výhodě hostí chrudimská obrana v čele s Amentem dobře bránila, a tak se stav do zaznění sirény již nezměnil.

Ve 42. Dobiáš připravil Bartoníčkovi perfektní šanci, ale ten branku minul! Minutu poté vše napravil Dvořák, který dorážkou ve spolupráci s mladíky třetí lajny Polákem a Holubem poodskočil soupeři na 4:1. Po necelých dvou minutách svým druhým přesným zásahem stačil Šejba korigovat na 4:2. Poté Chrudimští nevyužili dvě početní výhody, Kišš z rychlého protiútoku trefil tyč a v 58. Plchovi před poodkrytou brankou nesedla střela. Od 58:57 po tajmu hostí odešel z branky Truhlář a při power play Novák od červené stačil trefit pouze tyč!

 

Jiří Fibiger, trenér HC Chrudim: „Do zápasu jsme šli s cílem vyhrát, ale nikde není psáno, že se musí. Jak může být domácí prostředí ošidné, o tom jsme se přesvědčili nejen s tímto soupeřem. Do semifinále jdeme s odhodláním vyhrát a postoupit do finále. Hráči až na malé výjimky jsou zdravotně v pořádku a s odhodláním jdou do příštích bojů poprat se o nejvyšší mety."

 

HC Chrudim

-

ZH Pardubice

4

:

2

(1:1, 2:0, 1:1)

 

 

 Branky:

Branky domácí: 3. Plch (Formánek), 24. Bartoníček (Králíček, Dobiáš), 32. Bartoníček (Králíček, Procházka), 43. Dvořák (Polák, Holub)

Branky hosté: 6. Šejba M. (Jindřich), 44. Šejba M.

 

Sestava HC Chrudim:

Ament (Dundáček) - Formánek, Turčani, Zrůst, Schweinfurter, Procházka, Urban, Sýkora, Frýda Kišš, Novák, Plch Králíček, Bartoníček, Dobiáš Jiří Polák, Dvořák, Holub Vacek, Slavík

 

 

Sestava soupeře:

Truhlář (Lejsek) - Vlasák, Rozlivka, Fousek, Procházka, Ludvík, Krejnus, Rejzek, Čapek, Lubina, Kubelka, Palaščák, Křečan, Šejba M., Jindřich, Havrda, Mlateček, Čermák, Šejba J., Musil


 

Autor reportáže:

Jaromír Doležal +Petr Dejnožka+ ZF